27 november 2015

Ünnepi ötletek a gyerekekkel



A december tényleg az egyik legszebb időszak az évben. A gyerekes anyukáknak pedig különösképpen. Én bevallom évek óta azon kapom magam, hogy a gyerekeknek teljes megszállottsággal állítom össze az ajándéklistát, a programokat, a meséket/filmeket... De csak az utolsó héten döbbenek rá, hogy másokat is meg kell ajándékoznom. :) Aztán kapkodok, hogy a felnőttek mit kapjanak... Nincs mentségem, egyszerűen a karácsony nekem már kizárólag a gyerekekről szól. Arról, hogy megteremtsem számukra a csodát... ❤

Most hoztam nektek 9 végtelenül egyszerű ötletet a pinterestről, amit a gyerekekkel együtt tudtok megcsinálni. Könnyű sikert hordoz magában, de mégis ízléses lesz a végeredmény.

1. Mézeskalácsház készítés, kartonból és színes gombokból, matricákból...stb.
2. Képeslap készítés fehér "pacából" és néhány pöttyből, meg vonalból. ;)
3. Képeslap készítés fehér tenyérlenyomatból. Az idősebbek már maguk, a kisebbeknek a szüleik rajzolják meg a hóemberek ruháit.
4. Mikulás készítés tobozokból. Nekünk pl. maradt még az őszi gyűjtésből pár tobozunk, úgyhogy csak fa golyókat, fehér anyagot és vattát kell beszereznünk.
5. Csillagos narancshéj "potpourri". A narancs és mandarin héját régóta gyűjtjük és használjuk ilyentájt illatosításra. De hogy a kinézet is dekoratív legyen, használjuk a sütiszaggatót (formát ízlés szerint válasszunk) és így "tálaljuk". Bár nem tudom, hogy egy gyerek is át tudja-e nyomni a narancshéjat, de szerintem szórakoztató, hasznos és dekoratív ötlet.
6. Készítsetek "névre szóló" tányért a Télapónak! Mi tavaly is készítettünk ki kekszet és tejet, amiből szívesen csemegézett a télapó. Úgyhogy idén is marad ez a kis kedvesség, csak most egy fehér tányérra, porcelánfilccel rá is fogjuk írni, hogy kinek és miért szánjuk. :)
7. Tobozangyal. Ugyanaz kell hozzá, mint a 4-es mikuláshoz. Csak más színű anyagból készítjük. Szerintem a mikulást inkább fiúk, az angyalt inkább lányok készítik szívesen.
8. Hóember bögre. Ha már beszereztük a porcelánfilcet, akkor készíthetünk családi hóemberes bögre családot, névre szólóan.
9. Kézlenyomat szív formában. Ez teljesen átlagos öltet, valószínű hasonló már van mindenkinek otthon (oviból, vagy saját felindulásból elkövetve), de vajon van-e mindenkinek a családban? Ha nincs, akkor csináljátok meg. :)

Remélem tudtam pár ötletet adni. Igyekeztem olyanokat válogatni, amik tényleg nem igényelnek túl sok hozzávalót és időt se sokat.


Szép hétvégét és békés adventezést kívánok mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

top social